בן 9 מתעורר מדי לילה ומבקש לישון עם מישהו לידו

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/09/2014 | 22:34 | מאת: לי

שלום רב, בני מתרץ את הקימה בלילה וטוען כי הוא יכול לישון רק עם מישהו לידו (לא תחליף כבובה). במידה ויושן עם מישהו - יושן רצוף. מדי לילה מתעורר בין השעות חצות ל-2 לפנות בוקר ועובר לישון במיטתנו (ההורים). כשסירבנו, ישן על הרצפה בחדר של אחותו. האם יש לתופעה זו פתרון? אשמח לכל עזרה.

לי שלום, למרות שבנך "טוען" כי יכול לישון רק עמכם. מטרתנו ללמדו אחרת תוך הצבת גבולות ברורים והכוונה נחושה. המטרה ללמדו כי יכול להרדם גם ללא תנאים אלו ונוכחות ההורים. יש הורים שיכולים לעשות זאת לבדם אך יש הורים שזקוקים להכוונה מקצועית ובדרך כלל אפשר להגיע לתוצאות יפות מאוד תוך זמן קצר ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים