קשיי הרדמות ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/08/2014 | 03:04 | מאת: שרון

שלום ד"ר קושניר בתנו בת העשר מתקשה להרדם. היא מתהפכת במיטה ובסוף נרדמת אך לאחר זמן רב.(כשעה) נאמר לנו שיש קשר להיותה בעלת בעיית קשב וריכוז.(היא אינה מטופלת תרופתית) כיצד ניתן להקל עליה היא מאד מתוסכלת מהמצב .

שרון שלום, יש קשר בין הפרעות קשב וריכוז לבין הפרעות שינה, לילדים עם הפרעות קשב יש נטיה לסבול יותר מקשיי שינה. אולם חשוב מאוד לעשות הערכה יסודית ולהבין מה גורם לקושי להרדם (האם זה משהו התנהגותי או מתחום של חרדה למשל) ולפי זה להתוות תוכנית טיפולית. ניתן לעזור בצורה טובה מאוד ולהתגבר על קשיי שינה גם אם מדובר בילדה עם הפרעת קשב וריכוז ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים