ילד שמתעורר מוקדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/08/2014 | 10:01 | מאת: גלית

שלום דוקטור, יש לי שאלה לגבי בעיות שינה של הבן שלי. הוא בן 4. יש לו יקיצה מוקדמת מהשינה. הוא בא אליי למיטה בחמש בבוקר, מעיר אותי, אני משחק איתו חצי שעה-שעה ואז הוא נרדם. מה לעשות?

גלית שלום, נשמע כי התעוררות זו היא אינה התעוררותו הסופית (כלומר הוא יכול וצריך להמשיך לישון) והיא "מתוגמלת" או מחוזקת על ידי המשחק עימו. אני מציע לך להתחיל בלהחזירו למיטה (תמיד) ולהבהיר לו כי אין משחק. דבר זה יכול להוביל לכך ששנתו תמשיך להיות רציפה ללא ההתעוררות ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים