שיטת \

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/01/2014 | 14:39 | מאת: טל

בני בן 8.5 ח' עד לאחרונה נרדם בשיטת לחישה טפיחה לאחר מעבר דירה לא הצלחנו להרדימו יומיים שלמים והחלטנו לעבור לשיטת ה-5 דק'. ביומיים הראשונים השיטה עבדה טוב, בכה קצת ונרדם, לקח לו 20-60 דק' (כמו בשיטה הקודמת). בלילה נוצר שיפור בשינה, אך ביום, רגרסיה. בהרדמות יום לוקח המון זמן עד שנרדם, לאחר השיר הקבוע והחשכת החדר, הוא משחק ומדבר לעצמו וכל פעם שאני נכנסת צוחק אלי יותר. ניסיתי לא להיכנס כלל ולא עזר, הוא לא בכה במשך שעתיים. אני מנסה להרדים אותו בשעות הקודמות ובשפשוף עיניים ראשון. בנוסף, נכנס לחדר רק כדי לישון, כך שלבטח לא רואה את המיטה כמקום משחק. ניסיתי להתחיל בלחישה טפיחה ואז לצאת מהחדר, וזה באמת מעצבן אותו וגורם לו להתחיל לבכות ולפעמים קצת מזרז אך אני חוששת לבלבל אותו. מה עלי לעשות על מנת ללמדו הירדמות עצמאית? להמשיך עם ה-5 דק'? באיזה צורה?

20/01/2014 | 14:57 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

כל שיטה טובה כל עוד מתמידים בה. אין עדיפות של שיטה אחת על השניה. עליך לבחור בשיטה ולהתמיד בה לאורך זמן.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים