בעיות שינה בן שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/01/2014 | 07:17 | מאת: ליאת

שלום רב בני בן שנתיים וחודשיים ישן כחצי שנה במיטת מעבר, כמעט אף פעם לא ישן לילה שלם במיטתו החדשה ( גם קודם לא תמיד) למרות ניסיונותיי המרובות להנחיל לו הרגלי שינה טובים הוא עדיין מתעקש לא להרדם במיטתו, מעדיף בסלון (הוא יכול לטייל בחדרו גם שאנחנו שם ומנסים להרדים אותו במיטתו)כמו כן הוא לאחרונה לא ישן צהריים (יכול להיות ער משש בבוקר עד שבע שמונה בערב. עליי לציין שהיה לו אח תאום שנפטר בבטני בחודש תשיעי,דבר שהשפיע מאוד על תפקודי, ובחצי השנה הראשונה הוא ישן עליי או בעריסה לצידי. אני משערת שכיום זה לא מהווה עבורו חסך. אח"כ עבר למיטתו בחדר עם אחותו (היא כיום בת ארבע וחצי). מה עליי לעשות על מנת לגרום לו לישון במיטתו כל הלילה בלי שיגיע לישון אצלנו במיטה, מעייף אותי להעביר אותו כל כך הרבה פעמים למיטתו ללא הועיל. אשמח לתשובות ותובנות בנושא יום טוב ליאת

20/01/2014 | 14:55 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

היות ויש כאן מספר מרכיבים - לא ניתן לענות בפשטות ובקצרה על השאלה. הבסיס הוא תהליך ההרדמות שצריך להתקיים במיטתו בחדרו ובסופו של דבר גם ללא נוכחות הורית. בהתחלה כן יש מקום לליווי הורי בהרבה מקרים אולם במיטתו בחדרו.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים