דפיקות ראש במיטה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/01/2014 | 21:52 | מאת: ענת

שלום, ביתי בת 13 ומאז שהייתה קטנה דופקת את הראש מדי פעם בלילה לפחות פעמיים שלוש בשבוע במזרן המיטה או אם קרובה לקיר המיטה אז בקיר. מה הסיבה לכך והאם זה ייפסק אי פעם. אותנו זה מאוד מדאיג וגם מפריע לנו לישון, אני קמה כל פעם להפסיק אותה, חוששת שאולי שכנים שומעים וכשישנה אצל אחי, אשתו נורא נבהלה מזה. שאלתי את ביתי תוך כדי שהיא מטיחה את ראשה וקצת ערה מה הסיבה לכך? היא ענתה שזה נעים ועוזר לה להירדם.

20/01/2014 | 14:49 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי תופעה שבדרך כלל מסתיימת עד גיל 13 אולם יש מקרים שממשיכה. מניחה שעושה זאת היום פחות מאשר בעבר. בילדה שמתפתחת כהלכה ללא בעיות - בד"כ אין מקום להתערבות פרט לריפוד של המיטה ומניעת חבלת ראש. לפעמים שוקלים טיפול תרופתי אולם כל מקרה לגופו. במידת הצורך - פנו ליעוץ רופא שינה

08/03/2015 | 16:02 | מאת: לא כותבת שם

אני בת 10 וגם לי יש את הבעיות האלה אני רוצה להפסיק אבל אני לא יודעת איך. מה אלי לעשות ???

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים