שינוי הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה ו- 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

08/01/2014 | 15:29 | מאת: YASMIN

שלום רב. יש לי שאלה לגבי שנת לילה. בתי בת שנה ושלושה חודשים, בשינת היום אני או אימא שלי שמות אותה במיטה, יוצאות מהחדר והיא נרדמת לבד. אבל כשרוצים להשכיב אותה לישון בלילה, היא לא מוכנה להישאר לבד בחדר, אז תמיד או אני או בן זוגי נמצאים איתה בחדר, בהתחלה היא משחקת עד שלא מתעייפת ונרדמת. בשבוע אחורון משהו השתנה..... אם אני מתחילה להרדים אותה אז היא כמו תמיד משחקת ואחר כך מצביע לדלת ( רוצה את אבא שלה) , מתחילה לבכות, מבקשת שאני אוציא אותה מהמיטה, רוצה שאבא יבוא, ועד שהוא לא בא לא מסכימה להיות במיטה. כשהוא בבית, אז אין בעיה, הוא מחליף אותי..... אבל אם הוא לא בבית.... אז יש בעיה, שלשום היא לא הסכימה להיות במיטה עד שהו לא חזר וזה היה כבר 11 בלילה, למה זה קרה ומה אפשר לעשות? ועוד שאלה, כמה זמן בתי צריכה לישון ביום, וכמה בלילה? תודה

20/01/2014 | 15:11 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

כללית לא צריך להיענות ל"דרישות" ילד בהעדפה של הורה אחד מול השני. עם זאת אני לא בטוחה שזו הבעיה במקרה שלכם. היות ומדובר בתופעה חדשה יחסית - בשלב זה אין מקום להתערב אלא לעקוב ולראות לאן הדברים מתפתחים. אם דברים לא מסתדרים גם לאחר חודש-חודשיים יש מקום לפנות ליעוץ רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים