בת ארבע וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/01/2014 | 22:08 | מאת: מיכל

ד"ר טאומן שלום, יש לי ילדה מתוקה בת ארבע וחצי שעד לפני כחודשיים היתה ישנה מצויין ועמוק כל הלילה במיטתה, לעיתים אפילו 12 שעות ברצף. לפני כחודשיים חל שינוי משמעותי בהרגלי השינה שלה והיא החלה להתעורר מספר פעמים בלילה ולדרוש שמישהו ישב לידה בזמן ההירדמות. כל ההתעוררויות הן סביב פחדים מרשעים/ תכניות מפחידות שראתה וכדו'. יש לציין שלאורך היום היא ב"ה לרוב רגועה ושמחה והפחדים מופיעים בעיקר סביב זמן ההליכה לישון. היא לרוב מתעוררת פעם אחת באיזור 12 (לאחר שנרדמת סביב20:30-21:00) וב6:00 עוברת למיטתנו ונרדמת שוב, אך לעיתים מתעוררת יותר פעמים במהלך הלילה. כאשר מתעוררת באמצע הלילה, אנחנו יושבים לידה מספר דקות והיא נרדמת בחזרה. כיצד יש לנהוג במצב? הייתי חושבת שצריך להרגיל אותה להירדם בתחילת הלילה בלי הנוכחות שלנו, אך היא מאוד נלחצת מאפשרות זאת.. האם זאת תופעה נפוצה בגיל זה? דרך אגב, בעבר היינו אצלך ביעוץ שינה לגבי ביתנו הקטנה ועזרת לנו מאוד. תודה רבה! מיכל

09/01/2014 | 15:36 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי תופעה שכיחה ודווקא כן הייתי ממליצה על ליווי הורי (ללא דיבורים או כל אינטראקציה אחרת) בתהליך ההרדמות. במהלך הלילה - החזרה למיטתה עם ליווי.בהצלחה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים