קשיים בהירדמות אצל בן שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/01/2014 | 11:17 | מאת: נועה

שלום רב, בני בן 2.3 ועד לפני כשבוע היה נרדם באופן עצמאי ללא בעיה. לציין, שבשנת הצהריים הוא עדיין נרדם ללא קושי. בשבוע האחרון לאחר ששמים אותו במיטה הוא מתחיל לבכות ולצרוח. הבכי יכול להמשך ברצף 5-10 דק. לאחר מכן ישנה הפסקה קלה ושוב מתחיל סבב נוסף של בכי וצרחות עד שלאחר כשלושת רבעי השעה הוא מתיש עצמו ונרדם. במהלך הלילה הוא ישן ברצף עד הבוקר. כשניסינו לשבת לידו בתחילת ההירדמות כדי לטעת בו בטחון ושלא ירגיש תחושה חדה של פרידה זה לא עזר. על אף שלא התייחסנו הנוכחות שלנו "העירה" אותו. הוא נעמד, התחיל לדבר, לשיר וכו'. כשיצאנו מהחדר מיד התחילו הבכי והצרחות. בלילות האחרונים אנחנו משכיבים אותו ונותנים לו להתיש את עצמו עד שנרדם מבלי להכנס. מובן שזה קשה מנשוא לשמוע אותו בוכה וצורח ולכן השאלה היא האם את מתרשמת שמדובר במניפולציה להשאיר אותנו לידו, או שנכון להכנס אליו ולהרגיע אותו כשמתחיל לבכות. הבעיה היא שמיד כששוב יוצאים מהחדר הוא מתחיל שוב לבכות ולצרוח. לא ברור לנו השינוי הדרמטי הזה שקרה בבת אחת. מילד שנרדם עצמאי ובקלות לילד שמתקשה להירדם ולהשאר לבד בחדר (לא ידוע לנו על משהו חריג שקרה בגן וגם בבית לא היה שינוי). תודה מראש על התייחסותך

06/01/2014 | 14:20 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי הפרעת השינה השכיחה לגיל והמלצתי היא בד"כ ללוות את הילד בתהליך ההרדמות ולא לצאת מהחדר לפני שנרדם.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים