התעוררויות מרובות בגיל 7 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/01/2014 | 13:04 | מאת: עדי

שלום, בתי בת כמעט 7 חודשים, עדייו יונקת (בשילוב עם מזון מוצק במשך היום בחודש האחרון). בלילה היא הולכת לישון אחרי טקס קבוע ומרדימה את עצמה ללא כל עזרה או קושי, וכך גם בשינה במהלך היום, אך לאחרונה היא מתעוררת פעמים רבות בלילה ומתקשה לחזור לישון. אנחנו נכנסים להרגיע אותה כל מספר דקות ונדמה שהיא שוב נרדמת, אך לאחר מספר דקות היא שוב בוכה ולא מפסיקה עד שניגשים אליה (ולעיתים גם אז לא מפסיקה). התהליך הזה יכול להימשך גם שעתיים-שלוש ולחזור על עצמו פעם נוספת בהמשך הלילה. אנחנו מרגישים נסיגה לאחור, שכן היא כבר ישנה 8-9 שעות רצוף בגיל 3-4 חודשים, ומאז זה הולך ומתקצר. יש לציין שהיא עדיין יונקת בלילה (ולא כדי להירדם, היא חוזרת ערה למיטה ומרדימה את עצמה), והייתי רוצה לגמול אותה מכך שכן היא במשקל תקין, אבל היא לא לוקחת בקבוק כך שאין לי איך לתת לה מים במקום. אודה לעצות!

06/01/2014 | 14:17 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין מה למנוע אכילה/יניקה מתינוקת בגילה במהלך הלילה. בדרך כלל הסיבה להתעוררויות הליליות היא הקשר כלשהו בתהליך ההרדמות. את מתארת הרדמות עצמאית אך השאלה שנשאלת היא האם חלק מהתהליך לא מבוצע תוך כדי אכילה/יניקה/נענוע וכו'. המפתח הוא תהליך ההרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים