בת שנה ושמונה נרדמת רק לאחר שעתיים משעת ההשכבה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/12/2013 | 11:01 | מאת: שמרית

שלום ד"ק, בתי דורין היום כבר בת שנה ושמונה חודשים, וישנה לילות רצופים כבר תקופה מאוד ממושכת ז"א אני ובעלי ישנים טוב בלילה :), העניין הוא כזה: לוקח לה להירדם המון המון זמן, משהו כמו שעתיים!!! כמובן שאנחנו עושים לה "טקס לפני השינה" : א. ערב בסביבות שש- שש וחצי , מקלחת , סיפור או שיר לפני השינה, ואז אומרים לילה טוב מכבים את האור( כמובן שמשאירים אור קטן) ויוצאים מהחדר.( בסביבות 19:30-20:00). אלו בד"כ השעות שאנחנו רואים סימני עייפות. ניסיתי בעבר להשכיב אותה אפילו מוקדם יותר , כי אני זוכרת שתמיד מדברים על חלון הזדמנויות.. אבל לצערי גם זה לא עזר יכולים להיות ערבים בהם היא שעתיים לבד ובשקט במיטה, פשוט לא מצליחה להירדם, וכשאנחנו באים לאחר שעה וחצי- שעתיים פתאום מגלים שהיא עדיין ערה... לפעמים יש ערבים שבמשך השעתיים הללו היא קוראת לנו פעם- פעמיים או בוכה מעט... ז"א הבעיה המרכזית שלנו זה שלוקח לה להירדם כל ערב משהו כמו שעתיים, כלומר בסביבות שעה 22:00, יש לציין שהיא גם מתעוררת מאוחר בסביבות 08:30-09:00, ולכו אני נאלצת להעיר אותה בבוקר בסיבות 08:00 כדי ללכת לגן. אותי ברמה האישית זה מאוד מתסכל מאחר וזה נראה לי לא הגיוני ותקין, ואני לא מוצאת את הדרך לעזור לה. מה עלי לעשות כדי לגרום לה להירדם מהר? מחכה לתשובתך בברכה שמרית

02/01/2014 | 08:25 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש מספר מאפיינים של ההפרעה הטיפוסית לגיל שנתיים אולם לא הכל מתאים ולכן המלצתי היא לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה. יתכן ויהיה מקום לכמת את משך ההרדמות (אם רק שוכבת בשקט במיטה).

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים