בן 10 חודשים מתעורר בבכי ב-04:30

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/12/2013 | 11:56 | מאת: רונן

שלום רב, תינוק בן 10 חודשים, נרדם עצמאית בשעה 19:30 ועד כה היה מתעורר ב-05:30 מקבל בקבוק (תינוק קטן מתחת לאחוזון 3), ובדכ לא היינו מצליחים להחזירו לישון לאחר מכן. בימים האחרונים חל שינוי - מתעורר בבכי רב כבר ב-04:30 ושום דבר לא מצליח להחזירו לישון (משדרים לילה, ניסינו בקבוק בחושך ולהחזיר למיטה, טפיחות על הטוסיק), פשוט ממשיך בצרחות בכי למשך כמעט שעה עד שנרדם שוב על הידיים למשך שעה נוספת.ניסינו לבדוק דברים אחרים שמציקים לו ולא מצאנו כלום. אנחנו לא יודעים כבר איך להתמודד עם ההתעוררות הארוכה שמלווה בבכי רב.

02/01/2014 | 08:23 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא ניתן להסיק מסקנות לגבי מספר ימים. יש שינויים שלא תמיד אנחנו מבינים אותם והם חולפים. אם אכן יש הרדמות עצמאית ללא עזרה (כמו בקבוק או משהו אחר) הרי שקרוב לוודאי שהתופעה תחלוף.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים