תנוקת בת 8 חדשים מתעוררת ולא חוזרת לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/12/2013 | 15:10 | מאת: חן

שלום עד גיל 4 חדשים זכינו לחסד וביתנו המתוקה התעוררה פעם אחת בלבד בלילה ונרדמה די מהר לאחר האכלה , בחדשים האחרונים היא מתעוררת לפחות 3 עד 4 פעמים בלילה ולאחרונה גם לא חוזרת לישון , יכולה להיות ערה שעה עד שעתיים וחצי לפני שמצליחים להרדים אותה שוב, היא לא קמה בבכי אלא פשוט מתעוררת ורוצה לשחק/לחקור את העולם גם אחרי שמאכילים אותה היא ממשיכה להיות פעילה ולפעמים גם לא מעוניינת בהאכלה. אנחנו מתקשים לנהל סדר יום קבוע מפני שהיא כל פעם קמה בשעה אחרת ולמשך זמן אחר. ישנה 2 תנומות בדרך כלל במשך היום שמגיעות ביחד ל 3 עד 4 שעות בערך. אנחנו מרדימים אותה בידיים או בשכיבה עם טפיחות ושירה. מה את ממליצה לנו לעשות כדי שלא תתעורר לכל כך הרבה זמן באמצע הלילה? תודה רבה רבה חן ועופר

15/12/2013 | 07:48 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הדבר המרכזי שאתם צריכים לעבוד עליו בשלב זה הוא ללמדה הרדמות עצמאית (ללא מגע/נענוע/בקבוק וכו'). אם תרדם בצורה עצמאית בתחילת הלילה - תשמור על רציפות טובה יותר של השינה במהלך הלילה

15/12/2013 | 18:47 | מאת: חן קליין

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים