נרדם מאוחר מאוד וישן הרבה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/12/2013 | 10:35 | מאת: שני

שלום, בני בן חודשיים במהלך כל היום הוא ישן מידיי פעם אך לא הרבה, כשמגיע הלילה הוא פשוט עירני, אני מנסה להרדים אותו בידיים וכשהוא מתחיל להתעייף אני מנסה להשכיב אותו בעריסה ואפילו שהוא בוכה קצת אני לא מרימה אותו ואז נרדם. ואחרי מספר דקות שוב מתעורר. ככה זה מספר פעמים שזה מגיע לשעתיים שלוש בכל לילה... אך כשנרדם הוא ישן הרבה מידיי, למשל אתמול הוא נרדם ב2 בלילה וקם ב 11 בבוקר. האם זה תקין? תודה

15/12/2013 | 08:01 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

דפוסי השינה בגיל זה מאוד שונים מתינוק לתינוק. כך גם משך השינה לאורך היממה. בנוסף, השינה מפוזרת על פני כל היממה ולאו דווקא מרוכזת ברובה בלילה. נשמע על פניו תקין אולם הכי נכון הוא שתבדקי את משך השינה הכללי ביממה (כל תנומה גם של מספר דקות). אם בסה"כ ישן 10-19 שעות ביממה (טווח רחב של "תקין") - מדובר במשך תקין.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים