בן שנה ו 4 חודשים מתעורר בלילה ולא חוזר לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/12/2013 | 09:22 | מאת: איריס

שלום רב הבן שלי בן שנה ו 4 חודשים. בחודשיים האחרונים חלה החמרה גדולה בדפוסי השינה שלו. מתחיל בשנת הצהריים בפעוטון, שם ישן רק שעה או בכלל לא. בערב בסביבות 19 יש טקס השכבה קבוע, משחקים רגועים, מקלחת, בקבוק של 240 ,בחדר רגוע עם מעט אור, ושמים אותו במיטה. הוא משחק קצת עם עצמו ומצליח ברוב הפעמים להירדם לבד. בשעה 12 הוא מתעורר רוצה לאכול, לא נירדם בלי אוכל. נותנים לו בקבוק של 150 .לרוב אוכל וחוזר מיד לישון. בתקופה האחרונה החל לקום גם בשעה 4 בבוקר באופן קבוע, ולא חוזר לישון. וכמובן צורח במיטה . אני מנסה לא להביא לא בקבוק בשעה הזו, ולא להרים אותו מהמיטה. מבחינה רפואית הילד סבל מריפלוקס סמוי מאז שהיה תינוק. לפני חודשיים חזר לאכול אינפמיל במקום סימילאק ודייסה. עקב חשד שסובל מצרבות בלילה ,בנוסף טופל בימים האחרונים בזנטק. חשוב לציין שהוא נולד בשבוע 36, ( הריון לאחר טיפולים ) נמצא באחוזון 3 ביחס בין המשקל גובה וגיל. בנוסף כל ההתפתחות המוטורית שלו באיחור. מה ניתן לעשות והאם יש מקום לבקש הפניה למעבדת שינה? תודה וסליחה על האורך

15/12/2013 | 07:41 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש כאן מספר גורמים שצריכים להלקח בחשבון לפני שמתחילים ליעץ. אין מקום לבדיקת שינה אולם יש מקום ליעוץ של רופא שינה במסגרת מרפאתית.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים