בכי באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/12/2013 | 22:05 | מאת: סיגל

שלום, בתי בת 1.10 חודשים יש לה קשיי שינה המתבטאים בבכי די רגיל בהשכבה. אך באמצע הלילה היא מתעוררת מספר פעמים בבכי צרחני ותובעני .. לעיתים אני מביאה אותה אליי למיטה (למרות שזה אינו מומלץ) ולעיתים אני מכינה לה מטרנה , אך לא תמיד היא נרגעת.היא ממשיכה להתעורר עוד מספר פעמים ואנו אובדי עצות בענין...אשמח לתשובתך סיגל

15/12/2013 | 07:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מדובר קרוב לוודאי בהפרעת השינה השכיחה לגיל. לא ברור אם היא נרדמת בכוחות עצמה או באמצעות גורם שאותו היא למעשה "דורשת" בהתעוררויות הליליות (בקבוק/מגע וכו'). המטרה היא להגיע למצב שבו נרדמת בכוחות עצמה ללא "עזרה" גם לא מבקבוק. במידה ונרדמת בכוחות עצמה - יתכן וזה הסמפטום של הפרעת שינה אחרת שבה דווקא יש מקום ללוות את הילד בתהליך ההרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים