נער בן 12 שמתקשה להרדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/11/2013 | 12:45 | מאת: סמדר

בקיץ העברנו את בני לקומה חדשה בבית (שירותים , חדר, ופינת סלון קטנה): עלית גג. ומאז קשה לו מאוד להירדם : לוקח לו בין חצי שעה לשעה (בערך 10 פעמים לשירותים) ואז הוא נרדם בסביבות אחת עשרה. הרבה פעמים מתעורר בלילה לשירותים ולא מצליח להרדם בחזרה(יושן בממוצע 8 שות בלילה וזה מטריד אותי מאוד עד כדי רמת תפקוד שלי ירדה מאוד בשבוע האחרון .כשאני משוחחת איתו על הנושא הוא לא מבין מה לא בסדר ושוכח מהלילה וזה חוזר על עצמו. חשבתי על האפשרות להחזיר אותו לקומה מתחת עם אחיו או להתחלף איתנו אבל הוא מסרב.אני חושבת שהוא מפחד קצת להיות לבד ,ולדעתי יתכן שיש יותר רעש בחדר הזה ויותר חם אפילו עכשיו (תקרת עץ נמוכה)ומוכנה לנסות כל דבר כדי שיעזור (חשבתי על האפשרות להתחלף איתו בחדר ) . ברצוני לציין שתמיד היו לו בעיות שינה אבל לא ברמת יום יום. שאלתי היא האם זה בסדר להחליף לו חדר בטענה שהחדר מסתבר כלא אידיאלי לאחד רגיש בשינה. מוטרדת מאוד ומחכה לתשובה

01/12/2013 | 07:20 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זו לא כל כך שאלה לרופא שינה. מציעה שתתנו צ'אנס לשינוי, לא תהיו לחוצים מזה שלא ישן בתקופה הזאת בצורה אופטימלית ותראו אם דברים משתפרים. קרוב לוודאי שיתרגל בעתיד לשינוי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים