הירדמות בלילה וביום- בן שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/11/2013 | 19:40 | מאת: מיטל

שלום רב, בני בן שנתיים ומגיל כמה חודשים נרדם לבדו במיטה. בשבוע האחרון הוא לא מוכן ללכת לישון לבדו ורוצה שנרים אותו על הידיים או שנשב לידו עד שהוא נרדם. כמובן שגם באמצע הלילה הוא מתעורר עם אותן הבקשות. בתחילת השבוע נקטנו בשיטת החמש דקות (כל חמש דקות ניגשים, נשארים איתו כמה שניות, ויוצאים שוב) וזה עבד- הוא היה בוכה קצת לפני השינה אבל היה ישן לילה שלם. בימים האחרונים זה מחמיר, הוא מסוגל לבכות שעתיים ויותר, עומד, זורק את המוצץ, ולא מוכן ללכת לישון. עד שאנחנו נשברים ויושבים לידו. מה עלינו לעשות עכשיו? שיטת החמש דקות פשוט לא עובדת עכשיו... איך אני מונעת הידרדרות בהרגלי השינה שהיו עד עכשיו פשוט מצוינים? תודה, מיטל

03/11/2013 | 10:57 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי הפרעת השינה האופיינית לגיל (למרות שמדובר רק בשבוע). בתינוק שישן עד כה טוב אין מה לנקוט בשיטת ה-5 דקות כי זו לא הסיבה לבעיות שצצו. בשלב ראשון דווקא נכון ללוות את התינוק בתהליך ההרדמות (ממרחק על כסא ללא דיבורים) באופן קבוע. דבר זה מקצר את תהליך ההרדמות ומספק לילד את מה שהוא צריך.

03/11/2013 | 20:24 | מאת: מיטל

מה השלב הבא? מתי אני מגיעה למצב שאני מפסיקה לשבת לידו והוא נרדם לבד כמו שהיה עד עכשיו? תודה, מיטל

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים