חוזרת על שאלתי, האם מדובר בבעיית שינה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/09/2013 | 10:16 | מאת: רונית

בני בן 5.5 בדר"כ ילד בריא. לאחרונה בשבוע שבועיים האחרונים הבחנו כי לאחר ההירדמות הוא מרים את ראשו ומחזיר לכרית ומשמיע קולות מעין צחקוקים, גופו מתכווץ ולעיתים הוא משפשף את עיניו. בהתחלה לא יחסנו לזה חשיבות אולם הבחנו כי גם בשעות הבוקר התופעה חוזרת על עצמה. היות שזה מעסיק אותנו ונראה קצת מדאיג אנחנו ניגשים אליו ושואלים אותו אם הכל בסדר. ניכר כי הוא ישן אולם לעיתים עם עיניים פקוחות. בדר"כ עונה עיניינית לשאלותינו. הלילה החלטנו לבדוק תדירות ולנסות לאפיין קצת יותר. התופעה נמשכה 2.5 דקות ובמהלך שעה שלמה קרתה 5 פעמים. במהלך שעה נוספת לא היו ארועים כלל. זה קורה רנדומלי במהלך הלילה. כל הזמן זה נראה אותו הדבר ולא מדובר בדיבור מתוך חלום זניח שמאפיין לילדים. גופו מתכווץ הוא מרים את ראשו ולעיתים את רגליו ומחזיר לכרית תוך השמעת צלילים מעין צחקוקים או לקיחת אויר מוגזמת, התנשפויות. לאחר מכן גופו רפוי ונראה שהכל מתוך שינה. בנוסף עלי לציין כי בדר"כ אוהב לישון ונרדם לבד לאחרונה קיים קושי בהירדמות ולפיכך עייפות לאורך היום וחוסר שיתוף פעולה לישון במהלך היום. ממש בהתנגדות. אני מוגאגת מה עלי לעשות? מה זה נראה?

17/09/2013 | 06:34 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ממליצה לצלם את האירועים ולהראות לרופא שינה (אפשר בשלב ראשון לרופא הילדים שיפנה לרופא שינה במידת הצורך)

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים