תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/09/2013 | 11:26 | מאת: שני

שלום רב, התינוקת שלנו, בת חודשיים, סובלת מריפלוקס. במהלך שנת הלילה שלה (שהיא מאוד לא סדירה וצפויה - לעתים יכולה להירדם בערב ולישון משך 7 שעות רצופות ולעתים תישן רק שעתיים רצופות) היא משמיעה קולות חזקים מאוד של אנחות וגניחות וכן זזה באי נוחות. שינה רעשנית ותזזיתית זו אופיינית בעיקר לחלק השני של הלילה, אחרי ההאכלה (ניזונה מפורמולה). קשה לנו לנהל טקס שינה בשעה קבועה משום שהיא סובלת משך היום מהריפלוקס ולעתים קרובות קשה לה להירדם והיא בוכה. רציתי לשאול מה ניתן לעשות על מנת להרגילה לישון טוב יותר וכן מה פשר הרעשים והתזוזות שלה משך הלילה, האם ניתו לפתור את זה ואיך רצוי להתייחס ולנהוג בקשר לזה? תודה

11/09/2013 | 13:16 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זה לא הגיל ובעיקר לאור הרפלוקס לא צריך בשלב זה להתערב בנושא הרגלי השינה. המלצתי היא להקליט את הרעש הנשימתי בשינה ולהראות לרופא הילדים שישקול אם יש מקום להפנותה לבדיקת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים