מכור למים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

31/08/2013 | 12:32 | מאת: יפעת

בני בן השנתיים ו 3 חודשים לא מפסיק לשתות מים. הוא אף מתעורר באמצע הלילה בין פעמיים לשלושה ומבקש לשתות מים.כשאנו מסרבים לתת ע וד מים הוא צורח ובוכה. אנו שמים לו מעט מים בבקבוק מאחר והוא לא מפסיק לשתות עד אשר נגמרים המים.נראה כאילו בני התמכר למים/למציצה מאז שהפסיק לינוק. מה ניתן לעשות על מנת שישן שינה רצופה במהלך הלילה שכן זה לא קרה מעולם?!

01/09/2013 | 07:45 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

על מנת להפחית בצורה משמעותית את שתיית המים בלילה - יש להרגילו להרדם (בתחילת הלילה) ללא בקבוק מים. אם ילמד להרדם ללא בקבוק - כמות המים שיצרוך בלילה תפחת משמעותית. כמו כן - יש לבדוק אם נוחר/משמיע רעש נשימתי בשינה ואם כן להפנותו לרופא שינה שישקול הפנייה למעבדת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים