שנת יום אצל תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/08/2013 | 11:19 | מאת: עדי

שלום, בני בן כמעט חודשיים וחצי. בדר"כ הוא הולך לישון כעבור שעתיים מהרגע בו מתעורר מהשנת לילה (בממוצע מתעוקק בין 6 ל-7). לעיתם על אף שחלפו שעתיים ההרדמות שלו אינן קלות (הן כמובן לעת עתה מלוות בנענוע מאוד עדין מידי פעם וב-ששששש... כל כמה שניות). הוא ישן רק המיטה שלו. התנומות שלו במהלך היום לרוב נמשכות כ-45-60 דק'. למיטב הבנתי, הוא מתעורר לאחר מחזור שינה אחד. במרבית המקרים, אני מאוד מתקשה להחזיר אותו לישון לאחר מכן. מה אני יכולה לעשות על מנת שלא יתעורר לאחר מחזור שינה אחד? האם זה משהו שעם הזמן ילך ויסתדר? חשוב לציין כי בלילה, עד כה הדבר אינו קורה. התנומות הקצרות מאפיינות רק את השינה ביום. אודה לעזרתך, עדי

15/08/2013 | 07:25 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

דברים עוד הולכים להשתנות ואין צורך בהתערבות כלשהי. זהו חלק מתהליך ההבשלה במתרחש במנגנוני השינה-עירות בחודשים הראשונים לחיים. מה שאת מתארת שאת עושה - נכון. אין מקום לשינוי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים