שינה קצרה במשך היום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

28/09/2009 | 11:18 | מאת: תינוקי2

בהמשך להודעה קודמת בנושא, גם בתי בת ה- 3.5 חודשים ישנה שינות קצרות של חצי שעה בלבד במשך היום. בד"כ מתעוררת עצבנית ורוצה להמשיך לישון אך לא מצליחה. קראתי בתשובתך שזהו מצב תקין אך רציתי לדעת באיזה גיל אמור להשתפר והיא תצליח להתגבר על מעברי השינה ולמשוך לשינה ארוכה יותר של שעה וחצי נניח? יש לציין כי ישנה במשך כל היום די מעט (מקסימום 3 שעות במצטבר ומאד עייפה - מגיל חודשיים). בלילה יחסית בסדר אך עדיין, האם זה מספיק לתינוק כה רך או פוגם בהתפתחות שהרי שינה היא מאד חשובה לגוף ולמוח.

10/10/2009 | 13:00 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אם סך השעות ביממה שישנה נע בין 10.5 ל-18 שעות הרי שאין מה לדאוג. מה שחשוב הוא שרב שעות השינה מתרכזות בלילה בגיל זה - דבר שמעיד על הבשלה תקינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים