בעיות הרדמות ילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/07/2013 | 23:02 | מאת: קרן

שלום, אני נמצאת בתחילת חודש תשיעי בשמירת הריון,עברנו לגור אצל הוריי מזה 3 חודשים.יש לנו ילד בן שנתיים וחצי שסובל מזה כחמישה חודשים מקשיי הרדמות והתעוררויות במהלך הלילה בצעקות אמאלה.כתינוק וכפעוט תמיד הקפדנו על סדר יום קבוע, טקס שינה קבוע(מקלחת,סיפור,מוזיקה בטייפ,פנס לילה..)ולא הייתה לו כל בעיה בהרדמות. אולם בחודשים האחרונים החל לחשוש להישאר לבד בחדר בעת ההרדמות בלילה ולכן אנו יושבים לידו ללא יצירת קשר עין עימו/דיבור עד שנרדם. ניסינו לאחר תקופה לצאת ולעמוד בכניסה לחדר ואז מחוץ לחדר אך הוא נכנס לפאניקה, בוכה ללא הפסק גם כשאנחנו אומרים לו שאנחנו כאן מחוץ לחדר..אז החלטנו שוב להתחיל מהתחלה ואנחנו יושבים בחדר עד שנרדם.שאלתי: האם זה נכון להמשיך ולשבת בחדר עד שנרדם? כמה זמן מומלץ לעשות זאת בגיל הזה מבלי להפוך את זה להרגל? מתי זה נכון (לפני/אחרי הלידה) להרגיל אותו שאנחנו מחוץ לחדר ומה השיטה הנכונה לעשות זאת? מודה מראש על העזרה

01/08/2013 | 15:27 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאתם עושים נשמע נכון והמשיכו כך. בכל פרק זמן מסוים (שבוע-שבועיים) נסו לראות אם יכול בלי ליווי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים