גירושים ושינה אצל בן שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/07/2013 | 10:10 | מאת: רונית

שלום בני בן שנתיים ומזה מספר חודשים אביו אינו גר בבית ואנו בהליכי גירושים. הילד היה נרדם סה"כ יפה, אך לאחרונה כאילו חלה רגרסיה, הוא לא נותן לי לצאת מהחדר, צרחות ובכי והוא דורש שאני אשכב לידו בפוף. עד שאני לא שוכבת הוא לא נרגע וגם אז כמובן שאיני מצליחה לקום משם כי הוא צורח. הבעיה שהתחילו התעוררויות רבות בלילה ושוב, הוא מבקש שאשכב על הפוף לידו ולא נותן לי ללכת. בשעות של 2-3 בלילה אני ממוטטת ואין לי כוח להתווכח איתו ואני פשוט נכנעת. האם לדעתכם זה קשור לגירושים ואיך אוכל להתמודד עם זה? אני תשושה כבר. איך אוכל להרגילו להירדם עצמאית ולהירגע יותר?

01/08/2013 | 15:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

התופעה שכיחה בגיל זה גם ללא קשר לגירושין. קשה לדעת אם יש או אין תרומה לגירושין. בכל מקרה ליווי של הילד במרחק ללא דיבורים/מגע מקצר את התהליך.כשתחילת הלילה יסתדר - בד"כ יהיה שיפור גם בהתעוררויות הליליות

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים