הפרעות שינה ילדה בת 10.5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

25/07/2013 | 23:43 | מאת: דוד

בתי הייתה בת 4 בעת הגירושין. במהלך השנים היא ישנה אצלי יומיים באמצע שבוע. לאורך זמן יש לה פחדים ולא תמיד היא נרדמת. לאחר נישואי בשנית הפחד התגבר.הייתה תקופה שזה היה בתדירות יומית. ניסינו להתייעץ. התברר שאצלי היא ישנה לבד במיטה ואילו עם האמא שלה היא שינה יחד ונראה היה שאצלי בגלל זה היא פחדה לישון.לפני שנתיים עברנו לדירה חדשה ובסה"כ רק לעיתים לא נרדמה. נכון להיום החל מהלך לפיו האם מצאה חבר ומעוניינת לקחת הילדה לגור איתו - הילדה כשהבינה זאת מהאם התבטאה די בסירוב ואמרה לי שאם אמא עוברת לגור היא באה לגור אצלי.מאז לפני כחודש אני מתחיל להרגיש שוב עליית מדרגה בפחדיה וקשיי ההירדמות. לפני שנרדמת קוראת לי מספר פעמים, לאחר שנרדמת מתעוררת ומגיעה לחדרי להעיר אותי - בד"כ סהררוית ולא מובן מה אומרת. מאחר שזה קרה לה מספר פעמים היא כבר מראש לפני השינה מפתחת פחד. מה לעשות? איך לסייע לילדה? והאם יש עצה עקב זה שהאם הודיעה לילדה שהיא מתכננת להתרחק מאוד ממקום המגורים הנוכחי - דבר שברור שיקשה על הסדרי הראייה. יש לציין שהילדה מאוד קשורה אלי.

01/08/2013 | 15:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

נראה לי שנושא השינה הוא רק חלק קטן מהתמונה הכללית ויתכן ויש מקום ליעוץ משפחתי - פסיכולוגי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים