בעיות שינה תינוקת בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/07/2013 | 13:01 | מאת: נוגה

בתי בת השנה וחצי רגילה להירדם בצהרים ובערב בעגלה כאשר אנחנו אוחזים לה ביד עד שהיא נרדמת. הבעיה מתחילה כאשר היא מתעוררת באמצע הלילה ומתחילה לבכות ואז שוב צריך לתת לה את היד עד שהיא נרדמת וזה תהליך ארוך שיכול לקחת בין חצי שעה לשלוש שעות. אציין כי היא נרדמת בסביבות השעה שמונה בערב בממוצע ובין השעות אחד לשלוש לפנות בוקר היא מתעוררת. הייתה תקופה בעבר שהיינו לוקחים אותה למיטה שלנו שהיא הייתה מתעוררת משום שמצאנו את עצמנו ערים מרבית שעות הלילה והדבר קשה לאור העובדה שאנחנו עובדים במשרה מלאה. אבל לאחרונה החלטנו שוב להתעקש שהיא תרדם במיטה והדבר פשוט בא על חשבון השינה שלנו . אודה לקבלת כלים ללמד את הקטנה שלנו ללמוד להירדם לבד.

17/07/2013 | 11:04 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

עד שלא תלמד להרדם ללא מגע לא יכול להיות שיפור בהתעוררויות הליליות. אפשר להציע אלטרנטיבה אולם גמילה מהרגל זה של אחיזת יד תהיה הכרחית.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים