הפרעות שינה לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/06/2013 | 18:43 | מאת: יפעת

שלום, יש לי בן שנתיים וחצי וילדה בת שנה, שניהם ישנים באותו חדר היא במיטת תינוק והוא במיטת נוער. מאז מתמיד אחרי מקלחת וא.ערב היה נכנסים כל אחד למיטה שלו (באותו חדר) בסביבות שמונה עם טלויזיה דלוקה. הילדה לאחר כמה דק נרדמת ובני היה לוקח לו בערך חצי שעה עד שנה ואז היה נרדם. לפני בערך חמישה חודשים הכל התחיל,אחרי שהוא נכנס למיטה מסיים את הבקבוק שוקו נשאר עוד כמה דק במיטה ואז מתחיל לצאת מהמיטה וכאילו מתעורר ליום חדש הוא פשוט לא מצליח להירדם כל יום קבוע עד לשעה 24:00, זה כבר תקופה מאוד ארוכה בעיניי חשבתי שזה דבר שיחלוף אבל זה כבר חמישה חודשים, ניסיתי לא לקלח אותו בערב אלה בארבע אחרי צהריים כדי שהמקלחת לא תהיה הגורם שמעיר אותו בערב אך זה לא עבד, ניסיתי לכבות את הטלויזיה אך זה לא עזר הוא מנסה לישון אך לא מצליח, ניסיתי לא לתת לו לישון צהריים אז במצב הזה הוא נרדם בשבע וחצי ואז מתעורר באחת עשה ונשאר ער עד שתיים בלילה ער ורק אז שוב נרדם. אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות הוא מנסה לישון אך לא מצליח. מה עוד אפשר לעשות? תודה יפעת.

25/06/2013 | 07:28 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הרגלי השינה הבסיסיים (שתיית שוקו, צפיה בטלויזיה ואולי עוד) לא תקינים ולכן קשה להגיד אם מדובר בתוצאה של אותם הרגלים או הופעה של הפרעת השינה השכיחה בגיל זה. לכן על מנת לבדוק את הנושא - כדאי לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים