בת שישה חודשים שלא מצליחה להירדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/06/2013 | 19:59 | מאת: מיכל

שלום! בתי בת שישה חודשים. החל מגיל חודש ישנה כמו מלאך: היתה נרדמת מעט מאוחר (סביב 11:00-12:00 בלילה), אבל ישנה לילה שלם (עד 9 בבוקר בערך). גם כאשר התעוררה לאכול, היתה חוזרת מיד לישון די בקלות. בד"כ על הידיים, אבל לפעמים בעצמה במיטה, עם מןצץ. לפי כחודש וחצי, סביב גיל 4 חודשים, התחילה להתעורר בלילות בתכיפות גוברת, כשלבסוף התחילה להתעורר כל שלוש שעות. היא לא מצליחה לחזור לישון בד"כ בלי לאכול, ולפעמים נרדמת בקלות מיד עם סיום האוכל ולפעמים בוכה ומשתוללת אפילו שעה וחצי עד שאנחנו מצליחים להרדים אותה שוב. בעצת הרופא התחלתי לתת לה בקבוק לפני השינה, למקרה שלא מספיק לה חלב האם, אבל זה לא פתר את הבעיה. בינתיים היא עברה להזנה מבקבוק לגמרי. הבעיה החמורה יותר מבחינתנו היא שבזמן האחרון נעשה כמעט בלתי אפשרי להרדים אותה. היא נלחמת ונאבקת ולא מצליחה להרדם: לא לבד במיטה, לא על הידיים, לא בנדנדה, לא במיטה שלנו ולא בשום מקום אחר. כל "טריק" שעובד פעם-פעמיים היא לומדת לזהות ןבפעם השלישית מסרבת לחלוטין לשתף פעולה. במהלך היום היא ישנה בד"כ שלוש פעמים, למשך זמן קצר (בבוקר, בצהריים ואחה"צ). בערב בד"כ לא הולכת לישון, למרות שנראה שהיא כן מתעייפת. יש לנו לו"ז די קבוע בערב: מקלחת סביב 8:00, בקבוק סביב 9:00-9:30, כמובן כשהאור מעומעם והסביבה רגועה ושקטה. אני חושבת שהיא מגיעה לשעות הלילה עייפה מדי, מה שמקשה עליה את ההירדמות עוד יותר. איך אפשר ללמד אותה ולעזור לה להירדם בעצמה? אנחנו ממש אובדי עצות! תודה! מיכל

20/06/2013 | 07:58 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הסיבה ולכן גם הפתרון נעוצים בהקשר שנוצר בין הרדמות והנקה/בקבוק. על מנת להפחית את מספר ההתעוררויות הליליות יש ללמדה הרדמות עצמאית בהדרגה ובשלב ראשון לנתק את ההקשר בין בקבוק והרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים