רגרסיה בשינה- בן 11.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/06/2013 | 10:07 | מאת: שרון

שלום רב, בני מגיל חודש ישן לילה מלא (בתחילה לילה בן 6 שעות ועד לפני כ-3 שבועות, לילה בן 11 שעות לערך). ב-3 שבועות האחרונים, קשה מאוד להרדים את הילד: ראשית, הוא נרדם רק במיטה שלנו או עלינו ואז כאשר אנחנו מנסים לעביר אותו למיטה שלו- הוא מתעורר בצרחות ולא מוכן להגיע בכלל למצב מאוזן במיטתו, אז אנחנו שוב מרדימים אותו במיטה שלנו וחוזר חלילה עד אשר הוא לא מחזיק את עצמו יותר ונרדם. אך כעבור כשעתיים של שינה (בכל לילה!) הוא מתעורר בצרחות ונרדם רק לידינו במיטה (לא נרגע בשום מצב ומכיוון שאנחנו ללא כוחות באמצע הלילה, אנחנו נכנעים ומעבירים אותו לשינה לידינו). מיותר לציין כי שינה זו לא נוחה ופוגעת בשגרה שלנו וכמובן בשל הילד. מה ניתן לעשות? איך מרגילים אותו גם להירדם לבד וגם לישון לילה מלא או לחילופין או מתעורר באמצע הלילה שלא יכנס ללחץ וימשיך לישון במיטתו? אודה לתשובתך. שבוע מקסים.

16/06/2013 | 13:10 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ההתמקדות צריכה להיות בתהליך ההרדמות בתחילת הלילה - הרדמות עצמאית (ללא מגע/ללא בקבוק/במיטתו ולא במיטתכם). היות ו"צורח" יש לעשות את השינוי בהדרגה אולם בנחישות. אם יתרגל להרדם במיטתו בכוחות עצמו - תפחתנה ההתעורויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים