בת 2.9 קושי בהרדמות ושינה רציפה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/05/2013 | 10:06 | מאת: חני

ד"ר ריבי שלום, ביתי בת 2.9 ומתקשה להירדם בד"כ ההשכבה מתחילה ב8.30 והיא נרדמת רק אחרי 10 וגם אז מתעוררת פעם או פעמיים בבכי במהלך הלילה. אם קרה הנס והיא נרדמה ב-8 אחרי שעה היא מתעוררת לעוד שעתיים בהם היא לא נרדמת. אציין שקושי זה הינו מינקות הספיקו לה 20 שינה ל 6-7 שעות עירנות. אשמח לעזרה, עיצה תודה

13/06/2013 | 16:09 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

גם אם היו בעיות בעבר - קשיי הרדמות היא תופעה שכיחה מאוד בגיל זה. יתכן ודווקא ליווי של הילדה בתהליך ההרדמות (ללא דיבורים או אינטראקציה בתהליך) יקצר אותו. אולם חשוב לשים את הגבולות הנכונים תוך כדי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים