הפרעות שינה אצל ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/05/2013 | 10:45 | מאת: זוהרה

שלום רב בתי השניה כבת 7 סובלת בשנה האחרונה מהתעוררויות במהלך השעה או שעתיים הראשונות מרגע שנרדמה. זה לא קורה בתדירות גבוה משהו כמו פעם או פעמים בחודש . היא מתעוררת בבכי ממלמלת ומדברת חלק משפטים רלוונטים וחלק לא היא מבוהלת ורועדת כולה. קשה לעצור את הרעד שלה. גם כאשר אנו מחבקים ומדברים איתה היא כאילו עונה שהיא ערה ופתאום אומרת משפטים כמו" הם כועסים עליי" או "אני רואה את אמא רחוקה" היד של אמא גדולה!משפט שאמרה אתמול בלילה לי ולבעלי הוא" אני לא יודעת איך קוראים לי " וכשאמרנו לה את שמה ושטפנו לה פנים החלה לבכות שהיא לא רוצה לכתוב את שמה הרבה פעמים. ישנם עוד מקרים רבים אך לא ניתן לפרט את כולם.היא מבולבלת, מפחדת לחזור לישון. גם כלבסוף חוזרת לישון מתעוררת שוב ושוב ובוכה שהמחשבות הרעות עדין בראשה. היא מספרת שרואה קווים קטנים במהירות עוברים. אני לאחרונה ממש חרדה להתנהגותה מתוך שינה. גם כאשר היא חולה ויש קצת חום היא מתעוררת כך. אבל גם כאשר בריאה לחלוטין. אני רוצה להוסיף שמתעוררת בבוקר חוזרת לעצמה ולשמחת חיים שלה. זוכרת את הבהלה שלה בלילה ומעדיפה לא לדבר על זה כי זה מפחיד אותה. היא ילדה שמחה פעילה חברתית, אהובה ותלמידה טובה. אסיים באינפורמציה נוספת שמגיע הלילה וצריך ללכת לישון היא סובלת מפחדים ונועלת את דלתות הבית, מבקשת קבוע שנשב לידה עד שתרדם ומפחדת ללכת לשירותים לבד.ואם בעלי עובד מתקשרת אליו שוב ושוב שיגיע כבר כי היא לא מרגישה בטוחה שרק אני שומרת עליה כי אם יכנס גנב או מישהו אני לא אצליח להתגבר עליו. אלו המילים שלה. אשמח למענה וסליחה על אורך הכתיבה. תודה

26/05/2013 | 12:06 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא לגמרי ברורה האבחנה- האם מדובר בביעותי לילה או לא. ממליצה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים