בן 5 לא מוכן לישון לבד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

09/05/2013 | 13:31 | מאת: הילה

ד"ר טאומן ,שלום אני אימא לילד מקסים בן 5 ,מאוד פיקח לגילו ורגיש במיוחד.עד גיל שנתיים לא היו בעיות כלל ,אך זה השתנה לאחר טעות גורלית אחת-לקחנו אותו לישון למיטה שלנו כשהיה חולה ומאז זה לא מפסיק! יש לו חדר מקסים ,מרווח עם מלא צעצועים ומעוצב בשבילו במיוחד -לפני חברים מהגן הוא מתרברב כשמארח אותם-נכון שהחדר שלי יפה? :-) בעלי עובד מדי פעם בלילות אז כל יום הבן שלי ניגש אליו ושואל היום אתה יוצא לעבודה כי אם כן אני אישן עם אימא...ומחר אני אישן אצלי! מיותר להגיד ש"המחר" אף פעם לא מגיע כי כל יום הוא אומר את אותו הדבר... אנחנו עושים מאמצים שהוא יירדם במיטה שלו -זה מתחיל עם הרבה בכי ושאלות -אימא את תשני לידי כל הלילה ? את לא תלכי? ואם אנשים בחוץ ידברו חזק ויפריעו לי .וכל מני שאלות מהסוג שיכולים לעצור אותי ולהגיד שישן אצלנו .כאשר הוא נרדם כבר אני יוצאת וכאן מתחיל הבלגן כי הוא מתעורר כל רבע שעה וצועק לי אימא ?איפה את? וכשאני ניגשת הוא נשכב חזרה נרדם ואני עוזבת את החדר .אחרי רבע שעה הסיפור חוזר. אני לא יודעת עד כמה "חזקת אופי" אני צריכה להיות ואיך בדיוק להגיב כי אני באמת לא יודעת האם הוא מפחד ממשהו באמת או שהוא מנסה להשפיע עלי! אני לא יודעת מאיפה להתחיל ... אודה לך על תשובתך, הילה

12/05/2013 | 11:51 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל כזה עם הרגלי שינה כאלה - מומלץ לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים