קשיי שינה אצל בן שנה ו-7

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

06/05/2013 | 07:45 | מאת: מרינה

אני אימא לתאומים בני שנה ו-7. מאז ולתמיד היו להם קשיי שינה. בגיל 7 חודשים עברנו יעוץ שינה שלימד אותם להרדם לבד. אח אחד התחיל לישון טוב, רצוף. לשני עדיין יש בעיות, בתקופות. תמיד היה קם מוקדם מאוד ומתעורר לפעמים בלילה. לאחרונה, בעקבות כמה מחלות ברצף, הלילות הפכו לסיוט. הוא מתעורר כמה פעמים בלילה בצרחות, מנופף ברגליים וידיים.אנחנו ניגשים עליו, הוא ממשיך לצרוח. לעיתים לא נותן לנו לגעת בו, ללטף. באיזשהו שלב נרגע, לפעמים לוקח מאיתנו מים לשתות ונרדם. אנחנו פשוט עומדים ליד המיטה. אם יוצאים מהחדר הצרחות מתגברות. לפעמים נראה כי כבר נרדם, אנחנו יוצאים מהחדר ואחרי כמה דקות הצרחות מתחילות מחדש. הסיוט האמיתי זה אחרי 4 בבוקר. הסאגה יכולה להתחדש כל 20 דקות עד שהוא קם סופית ב-5 או 5:30. לקראת הבוקר הוא גם מתחיל לבקש "לידיים" (כאשר היה חולה הסבתות הרדימו כמה פעמים על הידיים). מנסה לחבק אותי ומתחיל למשש את השיער שלי באפלה. נראה כי מחפש תשומת לב. מיותר לציין שזה נורא קשה לנו ואני מניחה שגם לו. בנוסף, לקראת הבוקר הוא מעיר את האח שלו שרוצה עוד לישון. אני דיי אובדת עצות. מה אפשר לעשות עם זה? איך לגרום לו לישון לילות רצופים? תודה מראש!

08/05/2013 | 08:52 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש מקום ליעוץ שינה. אם היתה לכם הצלחה במפגשים הקודמים עם יועצת השינה - הדבר הנכון ביותר הוא לחזור אליה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים