בעיות שינה אצל תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/05/2013 | 15:43 | מאת: יאנה

שלום, אנו נוהגים בטקס קבוע כהכנה לשנת לילה. בתום ההאכלה אנו משכיבים אותו בעריסה, והוא מרדים את עצמו לבד (במקרה ובוכה אנו מלטפים אותו, מחזירים את המוצץ, ועוזבים את החדר). לאחר ההאכלה הזו הוא יכול לישון בן 5-6 שעות רצוף ואז קם שוב להאכלה באמצע הלילה. לאחר מכן יכול לישון בין 3-4 שעות כאשר השעה האחרונה רבויה בהתעוררויות רבות עקב איבוד המוצץ. במשך היום כאשר מראה סימני עייפות הוא נרדם רק על הידיים אחרי סשן ארוך של בכי, ולאחר שמונח בעריסה או בכל מקום אחר פרט לידיים הוא מתעורר לאחר 15-30 דק בלבד בבכי שוב ולא מצליח להרדים את עצמו מחדש, אלא רק בנענוע בידיים בלבד. האם זה נורמלי? אני יודעת שתינוקות קטנים אמורים לישון יותר.. האם מדובר בהפרעת שינה? ואיך עליי לנהוג כדי לעזור לו לישון טוב יותר? תודה

02/05/2013 | 16:02 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא מדובר בהפרעת שינה. מדובר בדפוסי שינה והתנהגויות תקינים לגיל. אין לך מה לדאוג בנושא משך השינה. התינוק שלך ישן מספיק. תמשיכי "לזרום" עם התינוק ולעשות מה שאת מרגישה נכון לעשות. לא מקובל לבצע התערבויות לשיפור דפוסי השינה לפני גיל 6 חודשים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים