בעיית שינה יל דה בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/05/2013 | 14:35 | מאת: אורית

ביתי בת 4 וחצי ועדיין איננה ישנה לילה רצוף. היא מתעוררת בדר"כ בשעה קבועה או סמוך ל-1 בלילה, בוכה ורוצה שאשן לידה (מה שקורה) ואחרי דמה דקות נרדמת (ולרוב גם אני נרדמת לידה). חשבנו שהבעי היא שהיא פוחדת להיות לבד אך גם גם כשאני ישנה לידה לילה שלם (נרדמת לידה ונשארת איתה או שהיא נרדמת במיטתי, לידי) - היא מתעוררת, משמיעה קולות של אי נוחות, משנה תנוחה אבל נרדמת בקלות לאחר מכן. איזה בעיה נראה לך שיש לה? האם זה פינוק כדי שאשן לידה (אם כן מדוע היא מתעוררת שהיא במיטה איתי)? האם זו בעיית נשימה? הבת שלי בריאה - יש לה בעיות נשימה קלות בימי אובך אבל היא לא אסמטית. כמו כן - היא ינקה ממני במשך שנתיים וחצי גם מתוך שינה בלילה (נרדמת עם הציצי) - האם זה קשור? תודה

02/05/2013 | 07:43 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לא נראה לי שמדובר בבעיה בריאותית/נשימה אם היא לא נוחרת/משמיעה רעש נשימתי בשינה/"נשימה כבדה". עם זאת נראה שהסיבה שעדיין לא ישנה לילה שלם בגילה (ועד היום לא ישנה) היא בבסיסה הרגלים ודפוסי שינה לא קבועים. העובדה שהגעתם עד גיל 4 ועדיין לא טיפלתם בנושא יכולה להעיד על כך שהדברים לא מאוד מטרידים אתכם ואתם חיים עם זה בשלום. אם אתם כן מעוניינים בשינוי - פנו ליעוץ מסודר של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים