בן שנתיים מתעורר ומתחיל לדבר שעות באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/04/2013 | 12:47 | מאת: טלי

שלום, בני בן ה-2 מתעורר באמצע הלילה וער בסביבות 2-3 שעות ומדבר,כנראה שעולות לו חוויות מהיום והוא אינו מצליח לחזור לישון. יש לציין שמאז שהוא היה תינוק לא ישן בלילות. ניסיתי גם לא לגשת אליו, אבל ככל שהוא ער זמן ממושך יותר, כך קשה לו יותר להרדם. הוא בסוג של היפר ונראה עירני לחלוטין. מה אפשר לעשות? האם זה נורמלי? האם יש צורך לבדיקה במכוני שינה? מדובר בתקופה של כ- 3 חודשים, יש לו לילות רגועים ומלאים פעמיים בשבוע.. תודה רבה

29/04/2013 | 16:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

יש לברר את התופעה ובשלב ראשון לכמת אותה. התחילי ברישום מדויק של מספר הימים שיש בהם התעוררות ממושכת במהלך הלילה. אם מדובר בתופעה שמתרחשת מספר ימים בשבוע יש לפנות לרופא שינה לצורך בדיקה שתכמת את משך השינה וההתעוררויות הליליות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים