בת 4 מתקשה להרדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/04/2013 | 09:08 | מאת: מיכל

בתי בת 4 סובלת לאחרונה מקושי להרדם. כתינוקת אהבה מאוד לישון, היתה מרדימה את עצמה ללא כל קושי וישנה רצוף. לפני מספר חודשים נגמלה ממוצץ ומבקבוק ומאז החלה להתקשות להרדם. כיום מהרגע שנכנסת למיטה מתחילות התלונות- כואב לי, צמאה, יש לי פיפי וכו. כולל בכי וצעקות. כל השכבה אורכת מעל שעה ולמעשה נרדמת אחרי השעה 10. כמובן שיש לכך השלכות על האחים שמתקשים גם הם להרדם ועלי כאמא. אציין כי יש לנו שגרה של לפני שינה - מקלחת סיפור וכו' וכי מקפידים על בית שקט וחשוך. כיצד ניתן להקל עליה?

29/04/2013 | 16:26 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בשלב ראשון צריך לבדוק מה גורם לשינוי והאם דווקא ליווי מוגדר ומוגבל באינראקציה בזמן ההליכה לישון מקצר את התהליך. במידה והדברים אל ישתפרו - יש מקום ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים