קושי בשינה.. עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/04/2013 | 16:25 | מאת: לילך

שלום רב, אני פונים אלייך בבקשת עיצה. אנו מותשים.. בתנו בת שנתיים וחמישה חודשים.מהרגע שנולדה נראה היה שלא אוהבת לישון. ישנה לפני זמן קצרים מלווים בתנועתיות רבה בזמן השינה. חשוב לציין כי הורגלה להרדם לבד,במיטתה, ללא ליטופים, תנודות או נענועים. כשהחלה לדבר, באמצע הלילה, בקשה לשתות, מוצץ וכו'... בכל לילה הולכת לישון בסביבות השעה 20:30-21:00 לאחר שנת צהריים של שעה וחצי. לפני כן לא נרדמת.נרדמת לאחר ארוחת ערב, אמבטיה וסיפור- ריטואל שחוזר על עצמו. בכל לילה מתעוררת 2-3 פעמים. לפני שדברה יחסנו את זה לשיניים, כאבי בטן ושאר דברים. הנחנו במיטתה מספר מוצצים ובקבוק מים. לא מתעוררת מרעב. כאשר היא מתעוררת היא קוראת לנו או בוכה נגשים אליה לפרק זמן קצר של שניות, שמים מוצץ, נותנים חיבוק אם היא מבקשת והיא חוזרת לישון.לא נשארים לידה.מצב זה חוזר על עצמו מספר פעמים בכל לילה. לעיתים קרובות יורדת ממיטתה ובאה אלינו. יודעת ומבינה כי אנו לא מאפשרים זאת בלילה. ללא קשיי הפרדות בבוקר, נרדמת בקלות בצהריים. ילדה דעתנית אך מלאת שמחת חיים. נשמח להמלצותייך. תודה מראש, אמא ואבא מותשים.

24/04/2013 | 16:39 | מאת: לילך

במידה ואת מפנה אותנו לייעוץ שינה היכן עושים זאת? אנו מבוטחי קופ"ח כללית. תודה

29/04/2013 | 16:20 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

על פי התיאור שלכם אין סיבה להתעוררויות הליליות (כי כל מה שמתואר לא אמור להוביל לשינה לא רציפה בלילה). לכן צריך לחקור יותר לעומק את סדרי ההרדמות מצד אחד וסיבות אחרות להתעוררויות ותנועתיות בשינה מצד שני. ממליצה לפנות ליעוץ. כמבוטחי כללית ישנם רופאי ילדים יועצים ברפואת שינה במסגרת רשת הרופאים של כללית מושלם. במידה ואין לכם ביטוח משלים - ניתן לקבל הפנייה מרופא הילדים למרפאת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים