בעיות שינה בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/04/2013 | 12:06 | מאת: aviv

שלום רב, ביתי בת שנה ועשרה חודשים מעולם לא היו לה בעיות הרדמות מהיום שהיא נולדה היא נרדמה לבד בלי שום בעיות עם אותו טקס שינה של אמבטיה ובקבוק סימילאק ונרדמת לבד ובדרך כלל לא מתעוררת בלילה. לפני כשבוע ימים היא התחילה לבכות כשהיא מסיימת את הבקבוק שלה ורוצה שאני יוציא אותה מהמיטה והיא בוכה בהתחלה לפרקי זמן ארוכים יותר בערך 4-5 דקות וזורקת את המוצצים שלה על הרצפה ואז שותקת לאיזה דקה שתיים ואז שוב בוכה ושוב נרגעת עד שלבסוף היא נרדמת סופית וזה יכול לקחת גם שעה (כמו אתמול בלילה למשל) מה קורה פה? איפה התינוקת שלי שאהבה לישון בלי בעיות. שאלתי היא האם זה נורמלי שהרגלי השינה שלה השתנו? האם עלי לגשת אליה כשהיא בוכה או להתעלם?. דרך אגב בשינת הצהריים היא לא בוכה. תודה רבה

11/04/2013 | 12:52 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אלה הם השינויים האופיינים לגיל זה. אחרי שבוע קשה לקרוא לזה הפרעת שינה אולם צריך לעקוב ולראות איך הדברים מתפתחים. לפעמים יש צורך דווקא בליווי הורי בתהליך ההרדמות שמרגיע את הילד ומקצר את משך ההרדמות. אבל בשלב זה כדאי לעקוב בלבד ולראות האם באמת יהיה צורך בהתערבות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים