הפרעות שינה אצל פעוטה בת שנה ו9 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/04/2013 | 11:28 | מאת: יעל

קטנה בת שנה ו9 חודשים. עד כה היתה נרדמת לבד וישנה לילה רצוף, חוץ ממצבים חריגים של חולי ושיניים. בשבוע האחרון, לא מוכנה ללכת לישון במיטה למרות שעייפה. מתחיל בבכי, צרחות עד כדי רעידות. נראה שהיא בחרדה או פחד. אחרי שנרדמת, שאנחנו שם תוך כדי הקראה של 3-4 סיפורים, היא מתעוררת מאד בקלות ומתחילה שוב עם בכי. כך כל הלילה כל שעה וחצי בערך. ניסינו מספר שיטות (להיכנס כל כמה דקות לחבק ולהרגיע וכו') - דבר לא עזר. נואשנו. ישנים איתה בחדר או שהיא עוברת לישון איתנו במיטה. מה קרה פתאום? מה עושים? אמא עייפה. (תודה מראש)

18/04/2013 | 07:48 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מצד אחד את מתארת תופעה שהחלה לפני שבוע מצד שני את אומרת שהספקתם לנסות מספר שיטות ואף להתייאש ולעבור לשינה משותפת ? בכל מקרה תופעה שנמשכת שבוע איננה עדיין הפרעת שינה ודווקא חשוב לשמור על הרוטינות הטובות ולפחות לא להוציא אותה מהמיטה לשינה במיטה אחרת. בשלב זה הייתי עוקבת בלבד לראות איך דברים מתפתחים ואם דברים לא משתפרים אלא רק מחמירים - כדאי לפנות ליעוץ של רופא שינה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים