מחלת ירח?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

09/04/2013 | 11:56 | מאת: ענת

בני בן ה-13 הולך ומדבר מתוך שינה ואינו זוכר דבר ממה שהתרחש. התופעה התחילה בגיל 7-8 ומתרחשת בתדירות של פעם בשבוע לעיתים קצת יותר ולעיתים פחות. בתקופות שהוא מוטרד התופעה מופיעה בתדריות יותר גבוהה. התייעצנו עם רופאת משפחה שהעצה היחידה שנתנה היתה לנעול את הדלת. לפי טענתה התופעה לעולם לא תפסיק אלא רק תשנה את התדירות. מה ניתן לעשות בנידון? האם ישפיע על שירותו הצבאי? בנוסף ראוי לציין, גם דוד של בעלי הולך מתוך שינה, אוכל ואף מכין לעצמו אוכל וכלל לא זוכר דבר.

09/04/2013 | 14:18 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הליכה מתוך שינה שכיחה יותר בילדות ובדרך כלל כן נעלמת עד גיל 17-18. עם זאת ישנם מבוגרים שמהלכים מתוך שינה ולא ניתן לצפות מי ימשיך להלך ומי יפסיק. תדירות האירועים אכן משתנה. יש לנהוג באמצעי זהירות כדי למנוע פציעות או יציאה מהבית במהלך אירוע. יש טיפול תרופתי אולם הוא שמור למקרים בהם ישנם אירועים מסוכנים או כשיש תדירות גבוהה מאוד של אירועים. על הצבא כמובן לדעת מהתופעה אם תהיה קיימת כשיתגייס.

16/04/2013 | 17:16 | מאת: יסמין

האם תופעה של מחלת ירח היא תורשתית ? האם יותר מילד אחד יכול להיות בבעיה כזו במשפחה?

17/04/2013 | 16:41 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

כן. קיימת נטיה משפחתית (לא ברורה הגנטיקה) של הפרעות שינה מסוג זה. כלומר - מספר בני משפחה שיסבלו מאותה הפרעה. גם שני אחים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים