רגרסיה בהרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

08/04/2013 | 21:52 | מאת: קרן

שלום , הבן שלי בן שנתיים מגיל שנה וחודשיים הוא הולך לישון בסביבות השעה 19:30-20:00 כאשר הוא אומר לכולם לילה טוב , מקבל בקבוק מים והולך למיטה -גם אם אינו נרדם מידהוא שוכב , שר לעצמו עד הירדמות . בשבועיים האחרונים החלה אצלו בעיית הירדמות קשה - הוא אינו מוכן ללכת למיטה לבד ודורש שאני אשב לידו אחרת הוא צורח ומשתולל ,כשאני יושבת לידו הוא לא נרדם אלא עסוק בדיבורים ןמשחקים . מה לעשות כדי להחזיר אותו למסלול הנכון ?

09/04/2013 | 09:37 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זוהי הפרעת השינה השכיחה בגיל זה. גם בילדים שלמדו להרדם לבד. מה שאתם עושים (ליווי של הילד בתהליך ההרדמות) הוא דבר נכון אולם תוך כדי שימת גבולות ברורים (ללא דיבורים וכו'). הילדים מנסים "לגנוב" זמן וצריך לנסות להגביל זאת. במידה ולא תצליחו - פנו ליעוץ מסודר ואישי של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים