לא נרדמת בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/04/2013 | 16:44 | מאת: מירב

שלום! בתי בת 9 חודשים. ישנה 3 פעמים במהלך היום ועוד שינה של הלילה. מתעוררת בין 6.00 ל- 7.00 בבוקר , נרדמת שוב מ 9.00 עד 10.00 ,נרדמת שוב מ 13.00 עד 14.00 או יותר, נרדמת שוב מ 17.00 עד 18.00 (לעיתים יכולה לישון אחרי 18.00 אבל אני מעירה אותה). בכל הפעמים האלה נרדמת יחסית בקלות וישנה מצוין. הבעיה מתחילה לקראת השינה של הלילה. אחרי שהתעוררה ב 18.00 אני מקלחת ומאכילה אותה. אין מצב שהיא נרדמת לפני 22.00, ניסיתי כל כך הרבה פעמים והיא פשוט לא עייפה יותר מוקדם, כמו כן ההרדמה נמשכת המון זמן ומלווה בהרבה בכי, וכדי להרגיע ולהרדים אותה אני מנענעת את מיטתה בלי הפסקה. נמנעת מלהרים על הידיים. לפעמים עושה רושם שנירדמה, ואיך שאני מפסיקה את הנענוע היא שוב בוכה. ניסיתי בעבר לצאת מהחדר ולחזור אחרי כמה דקות, אבל איך שאני יוצאת היא מתיישבת. כעת הפסקתי עם השיטה הזו כי היא התחילה לעמוד ועדיין לא יציבה ואני מפחדת שתיפול ותקבל מכה חזקה. כמו כן בלילה יש התעוררות או שתיים, בדר"כ למוצץ בלבד, ולעיתים רחוקות מתעוררת לפרק זמן ארוך של שעה או יותר עד שמצליחים להרדימה שוב. השאלה שלי היא למה יש כזה הבדל בין ההרדמויות שלה במהלך היום לזו של הלילה? מה ניתן לעשות?

08/04/2013 | 16:01 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני לא בטוחה שיש הרבה מה לעשות. קרוב לוודאי שהשינה האחרונה סביב 18:00 תעלם בתקופה הקרובה ואז תרדם כנראה מוקדם יותר ובקלות יותר בלילה. לא הייתי יוזמת עם זאת ביטול של שינה זו (אולי מקצרת). אם יש 1-2 התעוררויות בלילה למוצץ - לא הייתי מתערבת בשלב זה.

08/04/2013 | 17:19 | מאת: מירב

תודה על המענה. פעמים רבות יש יותר מ 2 התעוררויות,אפילו 4 פעמים, ואז זה ממש מטריד אותי ואני מודאגת ותמיד מקשרת את זה לשיניים (לאחרונה יצאה שן ראשונה).לפעמים היא לא ממש מתעוררת אלא זזה המון,מתהפכת בלי הפסקה וקצת מייללת כאילו חולמת חלום וזה ממש מעיר אותנו מהשינה. מתי צריך להתערב במקרה של מספר התעוררויות כאלה והאם יש שיטה שמתאימה לגילה שבה אני יכולה ללמד אותה להרדם עצמאית ולגמול אותה מנענוע המיטה ?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים