בן שנתיים וחודשיים שהתחיל שוב לקום בלילה לא פעם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/04/2013 | 00:15 | מאת: נטלי

שלום, אצל בני תום בן השנתיים והחודשיים (בן בכור ויחיד) חלה רגרסיה בהרגלי השינה. מאז ומתמיד הוא נרדם לבד (משתמש במוצץ וצמוד לחיתול בד) לאחר טקס שינה שיגרתי שאנחנו עושים מהיותו תינוק ועד היום. תנאי השינה שלו קבועים וטובים והוא נרדם בקביעות כאשר מתנגנת בחדר מוזיקה שקטה לאחר שאכל בקבוק עם תחליף חלב. לפני כחודשיים חלה רגרסיה. חשוב לציין כי אנחנו בתהליך של מעבר דירה לחו"ל, כאשר אביו כבר נסע ולכן לא נמצא בארץ בחודשיים האחרונים (חזר פעמיים לביקור), ואני עברתי לגור איתו אצל הורי עד אשר יושלם המעבר (תנאי השינה נשארו כשם שהיו- חדר לבד, מוזיקה, חושך, נעים וטקס שינה עקבי שהוא כבר מכיר ויודע). תום, שכבר הפסיק לקום לבקבוק בלילה, החל שוב לקום באמצע הלילה ולבקש בקבוק- מיותר לציין שאם אני מסרבת מתחילה המלחמה. בדר"כ כשאני נותנת לו בקבוק הוא בכלל לא לוגם ממנו אלא מבקש להניח אותו לצידו. לעיתים לוגם ממנו מעט ולעיתים שותה את כולו. בדר"כ הוא קם פעם אחת באזור השעה 3:00 ולעיתים מתעורר אף יותר מפעם אחת (לא תמיד מבקש בקבוק חלב, לעיתים מסתפק במים). כל ההתנהגות הזו אינה מוכרת לנו, אמנם הוא היה קם לבקבוק עד גיל די מאוחר ( שנה ו- 8 חודשים) אבל מאז שזה פסק הוא היה ישן לילות רצופים (פרט למקרים יוצאי דופן כמו מחלה וכו') משום שדפוס ההתנהגות הנוכחי שלו אינו עקבי, הוא יכול לקום פעם אחת ויכול גם לקום 3 פעמים בלילה אני לא ממש יודעת איך להתמודד עם זה. אשמח לעצתך ולדעתך האם את חושבת שזה קשור לכל השינויים בחיינו כעת, האם יש טעם להתעקש איתו באמצע הלילה לא לתת בקבוק (אף על פי שלפעמים הוא כן אוכל אותו במלואו)? עוד דבר קטן ששכחתי לציין, תום קצת נוחר בשינתו וישן עם פה פתוח. לעיתים מתעורר ומבקש מים.. לא בדקנו את זה אף פעם. אם יש מקום לטיפול בדבר מסוג זה?

07/04/2013 | 13:16 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי שיש כאן שילוב של הפרעות שינה (גם הקשר עם בקבוק וגם מאפיינים של גיל שנתיים). בדרך כלל כדאי להתמודד עם הדברים כשיש סדר קבוע ולא בתקופה של שינויים תכופים. לגבי הנחירות - כדאי להפנות לבדיקת שינה אם הנחירות משמעותיות (מעל 3 ימים בשבוע, תקופה ממושכת, מאמץ נשימתי, פה פתוח וכו').

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים