בעיות הירדמות ושינה אצל ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/04/2013 | 12:20 | מאת: אוסי

שלום רב, אני אמא לילד בן 12 . הילד פוחד , לא עייף ומסרב ללכת לישון. הוא נרדם אצלי במיטה בשעה מאד מאוחרת כשנרדם מעבירים אותו למיטה שלו. בחדרו הוא לא ישן לבד אלא עם אחיו בן ה-14. גם בלילה כשהוא מתעורר בדרך כלל זה בסביבות 3-4 לפנות בוקר אנחנו צריכים להיות לידו עד שהוא נרדם שוב. חשבתי שזו בעיה שתחלוף אבל לצערי זה לא כך. הייתי מעוניינת לקבל הדרכה מה עושים. הגעתי אליכם דרך כתבה באינטרנט. חשוב לי לציין שהילד נראה קטן בממדי הגוף ביחס לילדי כיתתו. הוא ילד נבון מאד, מודע לבעיה שלו ורוצה לפתור אותה.

07/04/2013 | 13:07 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

לאור העובדה שהתופעה לא חולפת - מומלץ לפנות ליעוץ של רופא ילדים מומחה בהפרעות שינה. במידה והפחדים הם כלליים (כלומר לאורך כל היממה) - מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים