מסרב לישון צהרים בגן

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

03/04/2013 | 22:11 | מאת: לימור

בן שנתיים ותשעה חודשים. מראה כבר סימנים של ויתור על שנת הצהרים. בגן מסרב לישון בכלל. והוא פשוט שפוך ועייף אחר הצהרים ואי אפשר לעשות איתו כלום, אני מעדיפה שישן בגן שעה עד שעה וחצי גם אם זה אומר שילך לי יותר מאוחר לישון כי ככה אפשר לעשות איתו פעילויות אחר הצהרים ואחר הצהרים עובר הרבה יותר בכיף. שהוא שפוך ועייף הוא עסוק בעיקר בלזרוק דברים, לרוץ מסביב, וכו וממש אין עם מי לדבר. בחופשת הפסח היה איתי בבית 11 יום. בימים הראשונים ישן צהרים בלי בעיה ואחר כך יום כן יום לא. שהוא לא ישן צהרים אני משכיבה אותו יותר מוקדם לישון ואז הוא יכול לישון לי 12-13 שעות רצוף. יש לך איזשהיא עצה חוץ מלקחת אותו בצהרים הבייתה ולהשכיב אותו לישון? הוא בגן הנוכחי כבר יותר משנה ותמיד היה ישן טוב בגן.

04/04/2013 | 08:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

זה בדרך כלל התהליך שמתרחש בתקופת המעבר של הפחתת השינה במשך היום. מה שחשוב הוא ליצור את האוירה המתאימה ולתפוס את השעה האופטימלית מבחינתו לשינה במשך היום (למרות שברור שמגבלות הגן לא בהכרח מאפשרות זאת). היות ומדובר בתקופת מעבר - אין צורך להלחם בתופעה היות ומטיבה היא חולפת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים