[email protected]

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/04/2013 | 23:35 | מאת: רין

היי, יש לי ילד מהמם בן 4. בשבועיים האחרונים לפתע באמצע הלילה הוא בוכה ולא ניצן להרגיע אותו. נראה שהקולות שלי ושל אבא שלו לא ממש מרגיעים אותו (לפעמים אפילו ההיפך!). ממה זה יכול להיות?? אני ממש מפחדת שאולי מישהו פגע בילד. אולי בגן, אולי בחוג.. למרות שהגן הוא פרטי ומאוד איכותי (רק גננות נשים), ולחוג אני באה איתו ונשארת בפנים. אני לא יודעת מה לחשוב. כשהוא קם בבוקר הוא לא זוכר שהוא בכה בלילה וכשאני שואלת אם הכל בסדר בגן הוא משיב שען, אם מישהו פגע בו או חלילה נגע בו, הוא משיב שלא. תודה מראש. רין

03/04/2013 | 08:52 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי שמדובר בביעותי לילה שאין להם רקע פסיכולוגי ולכן לא צריך "לחקור ולחפש" סיבות להופעתן. ביעותי לילה הם מצב שבין שינה ועירות (יקיצה לא מלאה משינה), מתרחשים בד"כ במחצית הראשונה של הלילה (יוצאים מתוך שינה עמוקה), חולפים ספונטנית והילד לא זוכר את האירועים בבוקר למחרת. בד"כ קיימת משפחתיות ואין מקום להתערבות אלא אם מדובר באירועים שמופיעים מידי לילה (ואף מספר פעמים בלילה) לאורך תקופה ממושכת.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים