בעיות שינה אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/04/2013 | 12:41 | מאת: אריאל

א.ג.נ אבקש לקבל חוות דעתך בנוגע להפרעות שינה לתינוק בן שנה וחצי. ילדי ינק עד לגיל שנה וחודש במהלך היום עד גיל 8 חודשים ובבוקר ובערב לפני השינה עד לגיל שנה וחודש. הילד מסרב לישון במיטה שלו וזקוק לקירבתי ( אימו ) בהירדמות על הידים או במיטה שלו שאני רוכנת אליו ובמהלך הלילה. במידה והוא נירדם במיטתו אחרי שעה - שעתיים הוא קם בבכי ןמסרב להירגע גם אם אביו מנסה להרגיעו. למעשה נוצר מצב שבו הילד נרדם במיטתנו וישן איתנו את הלילה. יש לציין כי זהו ילדנו הראשון ואנו מעדיפים שהילד לא יבכה.

03/04/2013 | 08:43 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאת מתארת זוהי הפרעת השינה השכיחה בגיל זה. הטיפול הוא הנחיות התנהגותיות. בד"כ מדובר בגמילה הדרגתית מהקשרים שנוצרו (ידיים/בקבוק/הנקה/נענוע וכו'). השיטות המקובלות הן של גמילה הדרגתית על מנת להפחית את הבכי במהלך התהליך.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים