בן 8 חודשים מסרב ללכת לישון

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

24/03/2013 | 22:34 | מאת: שירי

שלום. עד לפני כשבוע בני בן ה 8 חודשים היה נרדם תוך כמה דקות אחרי טקס שינה קבוע שכלל מקלחת בקבוק ותוך כדי הבקבוק כבר ביקש שנשים אותו במיטה. הוא התחיל לשבת ביציבות ולעמוד לפני כשבועיים וגם אז יצאה השן הראשונה בלי יותר מדי דרמות. לפני כשבוע חל שינוי קיצוני... אחרי הטקס הרגיל הוא נראה מוכן לשינה ועייף וכשמניחים אתו המיטה הוא נעמד ושום דבר שניסינו לא עוזר. הוא ממשיך להיעמד במיטה ולבכות ושוב משכיבים, מספרים סיפור, מלטפים, מתעלמים במשך יותר משעה עד שהוא מגיע למצב שהוא מותש לחלוטין ואז נרדם. כשמרימים אותו להיפגעות מבקש לצאת מהחדר ורק כשמוציאים אותו מפסיק הבכי. במשך הלילה לא מעיר אותנו וגם אם מתעורר חוזר לישון עצמאית עד 5 וחצי בערך.מיום ליום השעה נהיית מוקדמת יותר.לפני שבועיים הוא נהג לקום ב6 - 6 וחצי לערך. מה עלינו לעשות על מנת שיחזור להירדם לבד... נראה לפעמים כאילו הוא לא רוצה להיות בחדר ומפחד להירדם כי כש נעצמות לו העיניים והוא פתאום מבין שהוא נרדם הוא מתעורר ומתחיל לבכות. תודה מראש

02/04/2013 | 08:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את מציינת ש"יחזור להרדם לבד" אולם על פי התיאור שלך הוא מעולם לא עשה זאת. הוא תמיד נרדם עם בקבוק וזוהי אינה הרדמות עצמאית. יתכן וזה המפתח לבעיית השינה שצצה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים